+31725110629
Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Veel gestelde vragen over uw HD

Wat is mijn bandenspanning?

Voorband tussen de 2.4 en 2.6 bar

Achterband tussen 2.6 en 2.8 bar

( laagste bij lichte motoren en laag rijder gewicht en/of bepakking, hoogste andersom)

 

Wanneer moet mijn HD een onderhoudsbeurt?

Ledere 8000 km , of 1 keer per jaar. Remvloeistof iedere 2 jaar verversen ( std bij grotere beurt)

Beste timing is tijdens de winter, dan zijn de servicebeurten goedkoper en wordt de motor gratis gehaald en terugbezorgd door onze service afdeling. Deze staat dan weer in perfecte staat klaar om het nieuwe seizoen te gaan rijden en voorkomt langere wachttijden in het voorjaar.

 

Waarom gaat mijn HD niet meer van alarm af na de winterstop?

Het batterijtje in uw afstandsbediening is leeg. Deze gaan ongeveer 2 jaar mee, en zal dus ook leeg zijn van de nooit gebruikte reserve afstandsbediening. Het type batterij is CR2032 en is overal te koop. Let erop dat de batterij “goed om” geplaats wordt in de afstandsbediening ( te openen met een platte schroevendraaier/ 5 eurocentstuk). Na plaatsen nieuwe batterij werkt de afstandsbediening direct en gaat de HD weer van alarm af.

 

Welke brandstof moet ik tanken?

Het beste is om altijd  E5 te tanken. Zodoende heeft de motor minder snel last van “pingelen” bij warme omstandigheden, en is de brandstof langer houdbaar tijdens stalling. Bij langere bijv. winterstalling altijd een HD brandstof toevoeging ( FUEL STABILIZER) erbij doen. 

 

Hoe zet ik mijn H-D het beste weg tijdens de winter:

Zet je motor altijd aan de druppellader. Let op dat deze druppellader wel geschikt is voor de originele H-D accu  ( gesloten AGM onderhoudsvrije accu).
Gebruik Fuel Stabelizer om de brandstof in goede conditie te houden. Zorg dat de bandenspanning iets hoger is dan normaal dit om te voorkomen dat er vlakke plekken op de band komen. Tot slot raden we aan om de motor grondig gewassen en gepoetst en met volle tank weg te zetten zodat je gelijk van start kan in het nieuwe seizoen.