+31725110629
DYNO TUNING

DYNO TUNING

Voor aanpassingen aan uitlaten, luchtfilter en/of de motor van je Harley uit de Screamin' Eagle tuning catalogus is het van belang om het brandstofmengsel van het brandstofsysteem daarop af te stemmen.

Dit is noodzakelijk om de volgende redenen:

  • optimale prestaties (meer motorvermogen)
  • een optimaal brandstofverbruik
  • voorkomen van motorschade door bijvoorbeeld oververhitting
  • behoud van eventuele fabrieksgarantie

Bij Harley-Davidson injectie motoren vanaf modeljaar 2002:

Voor het aanpassen van het brandstofmengsel bij deze modellen maken wij gebruik van de Screamin' Eagle Pro Super Tuner. Deze maakt het mogelijk een originele Harley-Davidson software aanpassing te doen die ervoor zorgt dat de juiste brandstof/luchtverhouding wordt gerealiseerd, waardoor de motor met de correcte afstelling optimaal presteert.

Op deze afbeelding ziet u de Screamin' Eagle Super Tuner. Het is een soort decoder die na een koppeling aan je Harley ervoor zorgt dat de standaard injectie softwareprogramma's gewijzigd kunnen worden door erkend Harley-Davidson getrainde monteurs. Na het wijzigen wordt de Super Tuner weer losgekoppeld en bewaard bij de motor. Een groot voordeel van dit systeem is dat er geen onderdelen achterblijven op de motor of gemonteerd worden tussen de standaard bedrading. De motor blijft hierdoor dus even betrouwbaar als hij was.

Om er achter te komen hoe de standaard injectie software gewijzigd moet worden nadat er aanpassingen zijn gedaan aan de uitlaten, luchtfilter en/of motor van je Harley-Davidson, beschikt West Coast Motors als enige officiële dealer over een Dynostar vermogens testbank. Dit is een meetinstrument waarmee wij de volgende gegevens van de motor meten:

  • het motorvermogen in PK's
  • het koppel van de motor in Nm
  • de brandstof/ lucht mengsel verhouding

Na het meten van deze gegevens kunnen wij met de Screamin' Eagle Super Tuner de standaard injectie systeem software zodanig aanpassen dat er een juiste brandstof/luchtverhouding ontstaat bij een ieder gewenst toerental van de motor. Dit resulteert in de eerder genoemde voordelen van deze aanpassing.

De resultaten van de meting/afstelling worden vervolgens in een grafiek weergegeven en indien gewenst per e-mail aan jou verzonden.

Grafiek Dyno Tuning

De grafiek ziet er als volgt uit:

De twee bovenste lijnen geven het motorvermogen in PK's en het koppel in Nm weer.

De onderste grafiek geeft de brandstof/luchtverhouding weer.

Naast het bovengenoemde brandstofsysteem zijn er ook nog andere Harley-Davidson brandstofsystemen op de markt, namelijk voor:

  • carburateurmodellen t/m modeljaar 2006

Ook deze systemen kunnen wij optimaal afstellen op onze testbank.

Voor verdere informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Bas of René via service@westcoastmotors.nl of telefonisch op +31 72 511 06 29.