+31725110629
DYNO TUNING

DYNO TUNING

Voor aanpassingen aan uitlaten, luchtfilter en de motor van je Harley-Davidson uit de Screamin' Eagle tuning catalogus is het van belang om het brandstofmengsel van het brandstofsysteem daarop af te stemmen.

Dit is noodzakelijk om de volgende redenen:

 • Optimale prestaties (meer motorvermogen)
 • Optimaal brandstofverbruik
 • Voorkomen van motorschade door bijvoorbeeld oververhitting
 • Behoud van eventuele fabrieksgarantie
   

Bij Harley-Davidson injectiemotoren vanaf modeljaar 2002:

Voor het aanpassen van het brandstofmengsel bij deze modellen maken wij gebruik van de Screamin' Eagle Pro Super Tuner, Donperformance software en Dynojet powervision software. Deze maakt het mogelijk een software aanpassing te doen die ervoor zorgt dat de juiste brandstof/luchtverhouding wordt gerealiseerd. Een groot voordeel van deze systemen is dat er geen onderdelen achterblijven op de motor of gemonteerd worden tussen de standaard bedrading. De motor blijft hierdoor dus even betrouwbaar als hij was.

Om erachter te komen hoe de standaard injectie software gewijzigd moet worden nadat er aanpassingen zijn gedaan aan de uitlaten, luchtfilter en/of motor van je Harley-Davidson, beschikt West Coast Motors als officiële dealer over een Dynostar vermogens testbank. Dit is een meetinstrument waarmee wij de volgende gegevens van de motor meten:

 • Motorvermogen in Pk’s
 • Koppel van de motor in Nm
 • Brandstof/ lucht mengsel verhouding
   

Na het meten van deze gegevens kunnen wij met de tuning software het standaard injectiesysteem software zodanig aanpassen dat er een juiste brandstof/luchtverhouding ontstaat bij eenieder gewenst toerental van de motor. Dit resulteert in de eerdergenoemde voordelen. De resultaten van de meting/afstelling worden vervolgens in een grafiek weergegeven en indien gewenst per e-mail aan jou verzonden.

Voor verdere informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met René of Chris