+31725110629
NIEUWS

HARLEY-DAVIDSON INVESTEERT IN ALTA MOTORS

Harley-Davidson, Inc.heeft bekendgemaakt dat het een investering doet in Alta Motors, een leider en innovator in de markt voor lichte elektrische voertuigen. De twee bedrijven gaan samenwerken aan elektrische motortechnologie en de ontwikkeling van nieuwe producten.

“Eerder dit jaar hebben we nogmaals ons commitment uitgesproken voor het aantrekken van de volgende generatie Harley-Davidson rijders. Dit doen we gedeeltelijk door agressief te investeren in elektrische voertuigtechnologie”, vertelt Harley-Davidson President en CEO Matt Levatich. “Alta heeft bewezen innovatief te zijn en voorop te lopen in deze techniek, en hun doelstellingen liggen dichtbij die van ons. Beide bedrijven hebben een aantal krachten en mogelijkheden die we mooi kunnen bundelen als we samenwerken aan het ontwikkelen van grensverleggende elektrische motorfietsen.”

Harley-Davidson heeft de geplande lancering van haar eerste elektrische motorfiets al aangekondigd, op basis van Project LiveWire™. Die motor moet in 2019 op de markt komen.

Sinds haar oprichting heeft Alta Motors de meest geavanceerde elektrische motoren ontworpen en op de markt gebracht en daarmee iedereen – van professionele rijders tot opstappers – de kans geboden “the future of fast” te ervaren.

“Rijders beginnen nu pas de vele voordelen van elektrisch rijden in te zien, en onze technologie wordt continu beter”, vertelt Alta Motors Chief Product Officer en Co-Founder, Marc Fenigstein. “Wij geloven dat elektrische motoren de toekomst zijn en dat Amerikaanse bedrijven de kans hebben voorop te lopen bij het vormgeven van die toekomst. We vinden het geweldig dat Harley-Davidson, synoniem voor leiderschap in de motorbranche, die visie deelt. We vinden het fantastisch dat wij nu met hen gaan samenwerken.”

Nu innovaties in elektrisch rijden zorgen voor nog meer gemak, toegankelijkheid en controle, stellen Harley-Davidson en Alta Motors zich ten doel nieuwe doelgroepen aan te boren die gek zijn van motoren en aangetrokken worden tot het “twist-and-go” gemak en de kick van een elektrische motor, zonder versnellingen of koppeling.

“Wij geloven dat elektrisch rijden is waar mobiliteit wereldwijd naartoe gaat. Dat betekent een enorme belofte voor bestaande rijders en een mooie kans om nieuwe rijders aan te trekken”, vertelt Levatich. “Wij willen voorop lopen in het elektrificeren van motorfietsen en tegelijkertijd trouw blijven aan onze verbrandingsmotor-roots door een brede portfolio van motoren te bouwen die alle soorten rijders over de hele wereld aanspreken.”

Over Harley-Davidson Motor Company®

Sinds 1903 maakt de Harley-Davidson Motor Company dromen over persoonlijke vrijheid waar met cruisers, touring- en custom motorfietsen, rijervaringen en evenementen, en een complete lijn van Harley-Davidson onderdelen, accessoires, algemene merchandise, motorkleding en kleding. Ga voor meer info naar h-d.com.

Over Alta Motors

Alta Motors loopt wereldwijd voorop in elektrische motorfietsen en lichtgewicht elektrische aandrijflijnen, met een gepatenteerd technologieplatform dat nieuwe niveaus van energiedichtheid en performance biedt. Het bedrijf zet de industriestandaard met een complete portfolio van accu- en aandrijflijncomponenten, een motorenvloot gefabriceerd in haar wereldklasse productiefaciliteit in Brisbane, Californië, en een goed gevulde prijzenkast. Alta’s prijswinnende Redshift platform is nu beschikbaar voor rijders bij 44 Amerikaanse dealers in 19 staten. Ga voor meer info naar https://www.altamotors.co/.